Un alt joc care a făcut parte din copilăria mea şi care s-a instaurat adânc în memorie, prin aventurile fantastice în castelul Brennenberg, este Amnesia: The Dark Descent.
Amnesia: The Dark Descent, un classic al jocurilor horror
Acţiunea ce se desfăşoară într-un castel întunecat şi misterios din Londra, mi-a implantat o teamă provocată de ambianţa gotică şi plină de taină, pe care încă o pot simţi şi în zilele noastre de fiecare dată când îl joc.
Amnesia: The Dark Descent este un joc de tip survival horror, creat de Frictional Games şi lansat pe Microsoft Windows, MAC OS X, Linux şi PlayStation 4. Acesta a fost lansat pentru PC pe data de 8 septembrie 2010 şi pentru PlayStation 4 pe data de 22 noiembrie 2016.
Rolul principal al jocului este constituit de o persoană pe nume Daniel care explorează acest castel, în timp ce se fereşte de monştri, întâlneşte obstrucţii şi rezolvă diverse puzzle-uri.
Jocul a fost foarte apreciat de către critici, câştigând două premii la festivalul Independent Games şi având majoritatea recenziilor pozitive.
Un mecanism important al jocului îl reprezintă inventarul care este diferit de majoritatea jocurilor, acesta indicând un loc special unde îţi poţi vedea viaţa (reprezentat de o inimă, cu cât mai rănită cu atât mai puţină viaţă ai) şi sanitatea (reprezentată printr-un creier).
Un alt lucru important al jocului este că nu ai nicio armă şi nici un fel de mecanism cu care să te poţi apăra.
Singurul lucru pe care îl poţi face la apariţia unui monstru este să te ascunzi, să închizi uşi în spatele tău sau cel mai probabil să fugi.
Pe data de 12 Aprilie 2011, Frictional Games a lansat un nivel extra numit Justine, gratis pentru cei care au avut jocul cumpărat pe Steam.
Campania adiţională se întâmplă altundeva decât în castelul Brennenberg. După alegerea deciziilor corecte şi colectarea tuturor obiectelor, la final este dezvăluit un mesaj secret de la firma ficţională Aperture Science.
Justine a fost făcut special pentru a promova succesorul renumitului joc puzzle Portal.