Firewatch, jocul explorării şi descoperirii

Firewatch este un joc de aventură, singleplayer, al cărui protagonist este Henry, un pădurar ce este trimis în Pădurea Naţională Shoshone din SUA.

Acesta descoperă indicii despre întâmplările ce s-au petrecut acolo, care sunt legate de dezordinea din turnul său, dar şi despre o figură misterioasă ce îi urmăreşte toată mişcările de la depărtare, aceasta apărând ocazional.

Singurul ajutor pe care personajul principal îl primeşte este de la Delilah, superioara acestuia. Orice acţiune pe care jucătorul o va lua, va afecta sau va îmbunătăţi relaţia dintre el şi Delilah. În vreme ce protagonistul progresează, noi zone sunt deblocate rezultând noi obiective şi dialoguri.

firewatch_1

Povestea jocului începe în anul 1989 cu un cuplu format din protagonistul jocului Henry şi soţia acestuia, Julia, care a fost diagnosticată cu Alzheimer. Henry, pentru a-i oferi mai mult ajutor se angazează ca pădurar, job găsit într-un anunţ din ziar. În prima zi de muncă, acesta este întâmpinat de Delilah care observă că lângă lac au fost zărite artificii. Acesta este trimis să investigheze.

Odată ajuns acolo, găseşte două tinere care sunt sub influenţa băuturii şi care fac nudism. Pe drum înapoi spre turnul său, zăreşte în depărtare o figură misterioasă care se uită la el cu o lanternă, după care dispare iar când ajunge la turn, acesta găseşte înăuntrul său dezordine. De aici începe aventura…

Firewatch a fost făcut de firma Campo Santo şi publicat de Panic, acesta fiind şi primul joc al ambelor companii. Echipa este alcătuită din Jake Rodkin şi Sean Vanaman (foşti angajaţi ai Telltale Games), Nels Anderson (designer al jocului Mark of the Ninja) şi Olly Moss (artist). Muzica a fost compusă de Chris Remo. Acesta a primit un punctaj de 9.3/10 din partea firmei IGN, 8/10 de la Destructoid şi 85/100 de la PC Gamer. Jocul rulează pe motorul grafic Unity şi a fost lansat în anul 2016 pentru PC, Playstation 4, Linux, OS X şi Xbox One.Firewatch, jocul explorării şi descoperirii publicat: 2019-10-13T14:25:26+03:00, actualizat: 2019-10-13T15:46:32+03:00 by Despre-Jocuri.info