Quake 2, jocul anului 1997

Deşi majoritatea tinerilor probabil nu cunosc jocul Quake 2, acesta este unul dintre primele jocuri First-Person Shooter. Acesta a fost lansat pe data de 9 decembrie 1997 de id Software, în colaborare cu firma Activision care azi ne aduce unele dintre cele mai bune jocuri cu împuşcături.

Detaliile care au atras pe toată lumea sunt împrejurarea sci-fi futuristică şi cibernetică a jocului şi gameplay-ul simplu şi distractiv. Totuşi să nu uităm că acesta nu este o continuare a jocului Quake 1 dar păstrează numele în scopuri comerciale. Singura continuare pe care o avem în momentul de faţă este Quake 4 şi poate în viitor şi Quake 5.

Acţiunea se petrece pe planeta mamă a roboţilor numită Strogg. În single-player, protagonistul este un soldat uman cunoscut doar ca alias-ul său Bitterman, acesta făcând parte din operaţiunea Alien Overlord. Acesta este unul dintre singurii oameni care au scăpat, majoritatea fiind capturaţi sau ucişi pe loc.

Arsenalul acestuia se compune din arme ale viitorului: Blaster, puşcă, super-puşcă, mitralieră, Chaingun, aruncător de grenade, lansator de rachete, Hyper Blaster, Railgun care poate doborî orice inamic din maxim 3 focuri şi nu în cele din urmă BFG10k, una dintre cele mai puternice arme din joc.

Quake_II_2

Desigur nici ofensiva inamică nu lasă de dorit fiind alcătuită din: Guards, Enforcers şi Gunners, aceştia reprezentând infanteria generală. Alături de ei vom întâlni: Berseker, Iron Maiden, Gladiator, Parasite, Medic, Brains, Mutant, Flyer şi Icarus, alţi roboţi care au fiecare rolul indicat chiar de numele lor.

Quake_II_1

Nu în cele din urmă, întâlnim Tanc-ul, garda specială a liderului armatei, echipat cu o mitralieră rotativă, un blaster şi 3 lansatoare de rachete. În joc sunt numai trei boşi: Supertank, Tank Flyer şi The Makron, care este liderul Strogg.

Modurile de joc de care dispune Quake 2 sunt: Multiplayer, Singleplayer şi Cooperative. Motorul grafic este unic şi îi poartă numele: Quake 2 Engine. Jocul a fost lansat pe Microsoft Windows, Nintendo 64, Playstation, Linux, Xbox 360 şi Amiga.Quake 2, jocul anului 1997 publicat: 2021-12-05T07:22:16+02:00, actualizat: 2021-12-05T08:43:06+02:00 by Despre-Jocuri.info