Pokemon Go, jocul care a impresionat întreaga lume

Jocul Pokemon Go

Cu toţii ştim ce a fost Pokemon Go, fie că am aflat de la vreun prieten, de la vreo rudă sau poate chiar din proprie iniţiativă, dar dacă totuşi nu ştiţi detalii despre el, atunci aţi venit la locul potrivit.

Acesta fost dezvoltat de Niantic, Inc., publicat de The Pokemon Company şi scos pe piaţă în data de 6 iulie 2016. 

Pokemon Go a fost unul dintre cele mai populare jocuri pe telefon, iar unul dintre motivele pentru care a devenit atât de popular este că în doar trei zile acesta a atras mai mulţi oameni decât Twitter şi a ajuns în vârful topurilor din App Store şi Google Play.

Un efect al popularitaţii jocului a constat în depăşirea recordului stabilit de Candy Crush Saga (ce număra 20 de milioane de utilizatori activi zilnici).

Pokemon Go – Cum se juca

Pokemon Go putea fi jucat doar pe telefon, era de tip free-to-play şi avea ca scop augmentarea realităţii.

Detaliul care făcut ca jocul să fie atât de special a fost modul de joc bazat pe efectuarea mişcărilor fizice.

Astfel, doar mergând pe stradă puteai găsi animăluţele fantastice şi drăgălaşe numite pokemoni.

Pokemon Go (1)

Jocul putea fi jucat chiar şi în timp ce conduceai maşina, mergeai pe bicicletă etc. Singura problemă era să nu uiţi să mai ridici ochii din telefon!

Ce erau Pokemonii

Pokemonii erau creaturi virtuale, inspirate din animale şi plante din lumea reală. Pokemon Go le permitea jucătorilor să captureze aceşti pokemonii, să-i antreneze şi să participe la lupte.

Pokemon Go – Tehnologie

Motorul grafic pe care funcţiona jocul era Unity.

Desigur, fiecare joc are magia sa, însă magia şi unicitatea acestui joc consta în funcţionarea sa prin intermediul gps-ului şi a camerei încorporate în telefon.

Ulterior a fost planificat un dispozitiv opţional care mergea pe bluetooth, numit Pokemon Go Plus. Acesta alerta jucătorii atunci când un pokemon era în apropiere.

Pokemon Go (2)

Moduri de joc

Pokemon Go avea două moduri de joc, single player sau multiplayer, şi era disponibil pentru platformele iOS şi Android putând fi descărcat din App Store sau Google Play.

De ce a fost interzis Pokemon Go

Febra pokemonilor a fost atât de mare la nivel global încât au existat interziceri de toate tipurile, uneori bizare însă şi adesea justificate.

În anumite ţări şi zone, jocul Pokemon Go a fost interzis: elevilor, poliţiştilor, militarilor, infractorilor sexuali eliberaţi pe cauţiune, angajaţilor dintr-un combinat siderurgic etc.

Pokemon Go a mai fost interzis de anumite ţări pentru că se baza pe teoria darwinistă a evoluţiei speciilor prin selecţie naturală, pentru steaua cu 6 colţuri, pentru neglijarea rugăciunilor, pentru ca era un sistem totalitar asemănător nazismului, deoarece crea dependenţă tehnologică, din raţiuni de securitate etc.Pokemon Go, jocul care a impresionat întreaga lume publicat: 2022-10-08T09:35:32+03:00, actualizat: 2022-10-08T10:38:23+03:00 by Despre-Jocuri.info