Fran Bow, un joc la granița dintre realități

Jocul Fran Bow

Fran Bow este un joc horror de aventură dezvoltat şi creat de Killmonday Games în 2015.

Fiind un joc point and click de aventură, implică combinarea diferitelor obiecte, găsite pe parcursul aventurii, utile pentru a rezolva puzzle-uri, şi vorbirea cu diverse personaje cu scopul de a afla povestea.

Jocul cuprinde, de asemenea, mini-games şi este împărţit în 5 capitole.

Fran Bow – Acţiunea jocului

Acţiunea jocului se desfăşoară în anul 1944, când o fetiţă de 10 ani, numită Fran, se luptă cu o tulburare mintală după ce a fost martoră la cruda ucidere a părinţilor săi.

După ce a fost găsită singură în pădure, ea este admisă la azilul Oswald şi este separată de singurul ei prieten, motanul Mr. Midnight.

Fiind în grija psihologului Marcel Deern, lui Fran i se administrează nişte medicamente ciudate care îi provoacă halucinaţii vii a unei lumi paralele hidoase plină de creaturi întunecoase şi bizare.

Decisă să scape, să îşi găsească pisica şi să se reîntoarcă acasă, Fran este capabilă să pătrundă în această lume ciudată pentru a evada.

Fran Bow, un joc la granița dintre realități (1)

De-a lungul călătoriei sale, Fran încearcă să descopere cine e responsabil pentru tragedia părinţilor săi.

Pe drumul ei spre acasă, ajunge în Ithersta unde legumele şi rădăcinile trăiesc în armonie.

După ce iese din acest tărâm, se întâlneşte cu o creatură numită Itward, acesta fiind cel care a ajutat-o pe Fran să il găsească pe Mr. Midnight.

Fran Bow, un joc la granița dintre realități (2)

Pe parcursul jocului, realitatea lui Fran pare să se descompună. Nu mai poate să deosebească ce vede luând pastilele şi ce vede fără ele.

În final, trebuie să se confrunte cu realitatea că părinţii ei sunt morţi şi că persoana responsabilă poate fi o persoană apropiată ei.

În prima lună de la lansarea jocului au fost vândute 10.000 de copii ale acestuia. Jocul a primit per total un scor mediu de 70/100 de la diferiţi critici.Fran Bow, un joc la granița dintre realități publicat: 2023-03-23T11:44:08+02:00, actualizat: 2023-03-23T12:02:40+02:00 by Despre-Jocuri.info