Half Life: Alyx, primul joc VR făcut de Valve

Nu este chiar jocul pe care îl aşteptam, dar poate este jocul de care aveam nevoie. Half Life: Alyx este un joc shooter, folosind tehnologie VR, creat şi publicat de Valve. Povestea sa este poziţionată undeva între evenimentele jocurilor Half Life şi Half-Life 2. Jucătorii o controlează pe Alyx Vance (coechipiera lui Gordon Freeman în Seria Half Life 2) într-o misiune de a captura o super armă, deţinută de rasă de extratereştri Combine.

Fiind un joc VR, playerii se folosesc de un set de mănuşi gravitaţionale, asemănătoare gravity gun-ului din Half Life 2, pentru a manipula obiecte şi a lupta împotriva inamicilor. Elementele tradiţionale Half Life se reîntorc, precum puzzle-urile care implică fizica, lupta pentru supravieţuire, explorarea hărţilor şi momentele atmosferice horror.

Povestea are loc cu 5 ani înainte de evenimentele Half-Life 2. Alyx Vince este salvată de un membru al rezistenţei numit Russel, după ce ea şi Dr. Eli Vance sunt capturaţi de Combine, care îi comunică faptul că tatăl ei va fi dus în Nova Prospekt pentru a fi interogat. Aceasta se aventurează singură în Quarantine Zone, o locaţie afară din City 17 contaminată cu viaţă extraterestră, pentru a încerca să intercepteze trenul în care se află Eli.

Half Life: Alyx (1)

Pe drum aceasta se întâlneşte cu un Vortigaunt excentric (o altă rasă de extratereştri care s-a aliat cu oamenii pentru a învinge invadatorii Combine) care îi face aluzii la faptul că Dr. Eli va suferi o moarte prematură în viitor. Deraind trenul, află de la tatăl ei că locaţia unde Combinele depozitează arma secretă este denumită „The Vault„, aceasta fiind acolo când el era ţinut ostatic. De aici, începe aventura protagonistei noastre de a încerca să fure arma secretă.

Half Life: Alyx (2)

Half Life: Alyx a fost scos pe Windows în data de 23 martie 2020, suportând aproape toate tipurile de căşti VR. Acesta a primit aplauze pentru grafică, voice acting, naraţiune, atmosferă şi a fost descris ca unul dintre cele mai esenţiale aplicaţii ale ochelarilor VR. Eu, personal, vă recomand jocul pentru că răspunde la unele întrebări lăsate în aer de predecesorul seriei şi până la urmă este un joc din renumita serie Half-Life. Cine ştie, poate mai există speranţă pentru Half-life 3Half Life: Alyx, primul joc VR făcut de Valve publicat: 2020-12-02T21:30:05+02:00, actualizat: 2020-12-02T21:30:05+02:00 by Despre-Jocuri.info