Televizor sau Monitor – Care este cel mai potrivit pentru jocuri?

De la începutul jocurilor video, această întrebare a fost des întâlnită: Care este cel mai potrivit pentru jocuri, televizorul sau monitorul?

Televizorul este prietenul nostru cel mai folosit pentru a vedea emisiunile şi desenele animate, iar monitorul este de regulă utilizat pentru a rula jocuri şi a comunica pe internet. În acest articol vom analiza care este cel mai bun periferic de ieşire pentru afişarea grafică luminoasă a datelor şi imaginilor furnizate de către calculator. Să facem rapid o comparaţie între cele două aparate.

Care este mai ieftin?

De regulă monitoarele au un preţ mai scăzut şi sunt mai accesibile, dar există şi televizoare ieftine la preţuri nu foarte îndepărtate de cele ale monitoarelor, fapt pentru care acestea pot fi luate în calcul serios pentru vizualizarea pe ecrane mai mari.

Care este mai compact?

Atunci când ne interesează acest aspect, monitorul este cel recomandat, deoarece acesta poate fi transportat mai uşor şi poate fi pus în locuri mult mai strâmte. Există însă şi televizoare mai mici care pot avea aproximativ aceeaşi mărime şi vin în plus şi cu opţiunea 3D.

Monitor_Gaming

Care oferă un câmp de vedere mai extins?

Televizorul câştigă degajat această rundă, pentru că acesta poate afişa imaginile pe o rezoluţie mult mai mare decât monitoarele, plus că în acest caz vom avea şi efectul Full HD, beneficiind de o îmbunătăţire a calităţii şi plăcerii de a juca un joc. Tot un avantaj al mărimii superioare a display-ului este şi observarea unor detalii pe care probabil nici nu le vedeam pe un monitor mai mic.

Televizor_Gaming

Care este mai sofisticat?

La acest capitol televizorul câştigă din nou, deoarece acesta pe lângă ce are un monitor mai dispune şi de alte caracteristici precum Dual Play, efecte sonore, diferite moduri ale ecranului „Game”, „Cinema” etc. În plus, pe lângă a viziona filme putem conecta şi un calculator sau o consolă.

Ce alegem în final: un monitor sau un televizor?

În funcţie de toate cele de mai sus, vom alege un monitor atunci când vrem să ne jucăm la un birou fără a avea prea mult spaţiu sau atunci când nu dorim să investim prea mult în display, sau vom alege un televizor ieftin dar performant atunci când ne dorim ceva mai sofisticat, vrem să vedem cât mai multe detalii pe o suprafaţă mare a display-ului şi să trăim o experienţă cât mai avansată în jocuri.



Televizor sau Monitor – Care este cel mai potrivit pentru jocuri? publicat: 2019-04-04T08:56:37+03:00, actualizat: 2019-04-04T09:52:00+03:00 by Despre-Jocuri.info