Team Fortress 2 – Cum să faci Rocket Jump în înălţime

Rocket Jumping (tradus în română, săritura propulsată) este tehnica în care un player îşi îndreaptă lansatorul de rachete sau orice armă similară explozivă către pământ sau către un perete, apoi sare şi trage simultan. Explozia rachetei propulsează player-ul la înălţimi mai mari, la care nu se poate ajunge în alt fel.

Scopul acestei tehnici este de a permite jucătorului să ajungă în zone inaccesibile, sau într-o anumită zonă, cât mai rapid. Un dezavantaj al acestei modalităţi este acela că, de obicei, explozia răneşte jucătorul, iar în unele cazuri poate provoca chiar moartea, dacă acesta pică de la înălţimi mari. Această şmecherie este folosită deseori în jocurile competitive pentru a ajunge mai rapid într-un punct de captură, astfel obţinându-se un avantaj asupra echipei adverse, sau pentru speedrunning.

Rocket Jumping – Modul 1

Jucând ca Soldier (Soldat) şi folosind Rocket Launcher-ul.

Acestă clasă este cea mai folosită în cadrul rocket jump-ului deoarece ea este cea mai uşor de controlat şi poate fi folosită în maxim 3-4 sărituri în lanţ.

1. Mai întâi, alegeţi-vă o mapă goală unde puteţi încerca să perfecţionaţi săriturile. Eu am ales cp_dustbowl.

2. Pentru a realiza un rocket jump corect şi plăcut la ochi, trebuie să învăţăm „săritura stând pe vine”. Pentru aceasta, efectuaţi câteva sărituri apăsând pe Control şi Space în acelaşi timp, ceva de genul de mai jos:

Team_Fortress_2_Salt_Normal

Aceast salt vă foloseşte pentru a urca pe lucruri, mult mai uşor.

3. Acum că aţi învăţat cum să faceţi „săritura normală” corect, trecem la saltul cu racheta. Poziţionaţi-vă într-un loc unde aveţi spaţiu suficient pentru a vă arunca cu racheta. Plasaţi ţinta către pământ, iar înainte să trageţi faceţi un salt stând pe vine. În timp ce sunteţi în aer, trageţi cu lansatorul în pământ şi vă veţi propulsa la o înălţime mai mare, la fel cum am reuşit eu în poza de mai jos.

Team_Fortress_2_Rocket_Jump

Rocket Jumping – Modul 2

Jucând ca Demoman (Demolator) şi folosind fie Stickybomb Launcher-ul care este uşor de învăţat, fie Grenade Launcher-ul (nerecomandat amatorilor).

Pentru Stickybomb Launcher:

1. Exact ca la Soldier, se realizează câteva sărituri de antrenament cu Control şi Space.

2. Apoi vine partea cea mai simplă, se pune un sticky pe pământ.

3. Se declanşează, în timp ce săriţi, cu mouse2 sau click dreapta.

Pentru Grenade Launcher:

1. Nici de la acest tip de rocket jump nu lipseşte „saltul pe vine”.

2. Tragerea grenadei în pământ, aceasta având 3 secunde până la explozie.

3. Pasul cel mai greu, reuşirea saltului exact în acelaşi timp când grenada detonează.

Dacă aţi reuşit să efectuaţi măcar primele două tipuri de rocket jumping, atunci sunteţi pregătiţi pentru a realiza saltul propulsat în înălţime. Distracţie plăcută şi mult noroc în a perfecţiona săriturile…Team Fortress 2 – Cum să faci Rocket Jump în înălţime publicat: 2019-02-22T07:50:30+02:00, actualizat: 2019-02-22T08:51:33+02:00 by Despre-Jocuri.info