Don’t Starve, jocul care îţi pune la încercare cunoştinţele de supravieţuitor

Acest joc, după trei luni de testare, încă reuşeşte să mă surprindă cu lucruri noi sau cu strategii interesante de a obţine iteme. Don’t Starve este un joc open world survival dezvoltat de firma canadiană de jocuri indie Klei Entertainment.

Jocul a fost iniţial lansat prin Steam pentru Microsoft Windows, OS X şi Linux pe data de 23 Aprilie 2013. Acesta a fost portat şi lansat şi pentru Playstation 4, jocul primind denumirea de Don’t Starve: Giant Edition, iar pentru IOS, Don’t Starve: Pocket Edition.

Povestea jocului urmăreşte un cercetător pe nume Wilson care se regăseşte într-o lume întunecoasă şi de vis, în care trebuie să supravieţuiască cât de mult poate. Scopul jucătorului este de a-l ţine pe acesta în viaţă, având grijă de sănătatea, foamea şi sanitatea acestuia, în timp ce acesta se fereşte de o varietate de inamici supranaturali care vor încerca să îl omoare şi să îl devoreze. Modul Aventură adăugă mister şi autenticitate jocului, punându-l pe Wilson împotriva antagonistului, Maxwell.

Don't Starve 1

Un alt fapt interesant despre Don’t Starve este că a fost primul joc de tip survival al firmei Klei Enterainment, conceput în timpul unei tendinţe populare care continuă chiar şi în zilele noastre, aceea de a introduce jucătorii într-o lume cu câteva instrucţiuni şi un obiectiv de supravieţuire. În mare parte, jocul a fost influenţat de Minecraft (care a rămas unul dintre cele mai simplistice dar populare jocuri în regnul celor de tip survival) dar şi de regizorul Tim Burton.

Don't Starve 2

Jocul a primit o serie de recenzii pozitive de la critici, în mare parte apreciat pentru stilul său original artistic şi pentru muzica nostalgică şi îmbietoare cu mediul înconjurător. Totuşi moartea prea uşoară ce te obligă sa reiei jocul de la început nu a fost primită prea călduros de jucători.


Don’t Starve, jocul care îţi pune la încercare cunoştinţele de supravieţuitor publicat: 2018-02-18T13:05:11+02:00, actualizat: 2018-03-05T12:36:27+02:00 by Despre-Jocuri.info