Nu intra în jocul lor! Îţi poţi pierde banii şi chiar viaţa

Jocul Blue Whale şi Bongo au devenit populare în rândul tinerilor, dar în spatele acestora există un adevăr destul de sumbru. Să începem prin a povesti despre Blue Whale sau în limba română Balena Albastră.

Blue Whale

Balena albastră este un joc pe reţelele de socializare în care tinerii sunt supuşi la 50 de sarcini zilnice, oferite de o “călăuză”, care constau în automutilare şi practicarea de lucruri riscante, ultima probă fiind sinuciderea. Toate aceste provocări trebuie postate pe Facebook folosind nişte hashtaguri specifice.

Creatorul jocului este un rus, cunoscut sub numele de Phillipe Budeikin. Acesta a creat opt grupuri pe reţeaua de socializare numită VKontakte (o variantă rusească a Facebook-ului). Până acum au fost înregistrate 130 de decese. Aceasta isterie a pornit din Rusia, răspândindu-se în Republica Moldova şi alte foste ţări sovietice, printre care şi România.

Totuşi, în opinia mea, eu cred că trebuie să nu ai minte deloc ca să joci acest joc, mai ales când el nu aduce NICIUN BENEFICIU. Nu merită să îţi iroseşti viaţa pe un joc banal. Din fericire, până acum, nu a fost raportat niciun caz de sinucidere “asistată” în România.

Bongo-1

Bongo

Bongo este un serviciu de divertisment prin mesaje text. Plăteşti 1,5 euro pe mesaj, insă problema este că nu primeşti doar un singur mesaj… ci primeşti până îi dai mesaj cu Stop sau intri pe site-ul oficial.

Astfel te poţi trezi cu facturi de sute de lei pentru ce? Pentru o “maimuţă” care teoretic prevede viitorul şi câte ceva despre iubirea sau sănătatea unei persoane. Desigur ceea ce mi se pare penibil este că în loc să plăteşti bani şi să afli nişte lucruri pe care le ştiai deja, mai bine te duci la persoana dorită şi vorbeşti faţă în faţă cu ea. Un caz nefericit este al unei femei care nu a putut să îl oprească pe Bongo la timp şi s-a trezit într-o singură lună cu o factură de 500 de lei.

În concluzie, mare grijă cu jocurile de tipul acesta! Decât să îţi iroseşti timpul, banii şi viaţa, o ieşire în oraş cu prietenii sau familia este mult mai benefică. Astfel te foloseşti şi de bani şi de sănătate exact aşa cum trebuie.

Nu intra în jocul lor! Îţi poţi pierde banii şi chiar viaţa publicat: 2017-03-18T20:32:26+02:00, actualizat: 2017-03-18T20:38:16+02:00 by Despre-Jocuri.info