AmsterDoom – Salvează Amsterdamul de extratereştri

Acum o bună perioadă de timp mă hotărâsem împreună cu tatăl meu să căutăm jocuri vechi, de dragul vremurilor când ne jucam împreună. Întâmplător am dat peste câteva jocuri vechi, dintre care unul ne-a atras atenţia în special. AmsterDoom, care la prima vedere nu părea cel mai interesant joc, a reuşit să ne prindă încât să terminăm tot jocul, ba chiar să ne placă atât de mult încât să hotărâm să scriem despre el.

Jocul AmsterDoom

AmsterDoom este un joc first-person shooter dezvoltat şi publicat de către Davilex Games B.V. pentru PC în anul 2000. Acesta se foloseşte de o variantă modificată a motorului grafic Quake 2, care a oferit şansa de a ieşi în evidenţă pentru grafică în comparaţie cu celelalte jocuri făcute de ei.

Un mecanism mai rar întâlnit permitea ca obiectele din joc precum indicatoare, aparate de bilete, tablouri şi telefoane publice să poată fi distruse. Nu putem să cerem prea multe de la acest joc având în vedere vremea în care a fost făcut şi, mai ales, detaliul nici nu a fost făcut pe un motor grafic propriu ci pe o versiune modificată.

Numărul de nivele

Pe tot parcursul jocului, player-ul trece prin 15 nivele în care poate admira unele dintre cele mai cunoscute locaţii din Amsterdam, precum Piaţa Dam, Rijksmuseum, Gara Centrală, Madame Tussauds, Aeroportul Schiphol şi De Wallen (Cartierul Roşu).

AmsterDoom, ce faci când Amsterdamul este invadat de extratereştri?

Povestea jocului

Povestea este simplă: Amsterdam-ul este cucerit de o rasă de extratereştri, numită Grobbers, al cărei scop este de a distruge omenirea. Naţiunile Unite hotărăsc să evacueze oraşul şi să pună un câmp de putere în jurul lui. Singurii care pot deschide acest câmp pentru o scurtă durată de timp sunt cercetătorii ştiinţifici. Doar o singură persoană poate intra în oraş şi să salveze Amsterdam-ul. Naţiunile Unite hotărăsc că jucătorul este cel care poate rezolva această misiune importantă de a salva capitala Olandei şi de a opri forţele extraterestre Grobbers înainte ca ele să distrugă omenirea. Destul de incitant, nu?

Chiar dacă numele conţine Doom, AmsterDoom nu are nici o legătură cu cunoscutul joc din 1993 şi oferă un gameplay cât se poate de primitor şi liniştit. Deşi simplistic în natura lui şi destul de scurt, AmsterDoom reuşeşte să rămână în memoria jucătorilor ca un joc special.AmsterDoom – Salvează Amsterdamul de extratereştri publicat: 2021-09-26T07:40:31+03:00, actualizat: 2021-09-26T08:20:41+03:00 by Despre-Jocuri.info