Days Gone, unul dintre epicele jocuri cu zombie ale anului 2018

Fiind un pasionat al înfiorătoarelor jocuri cu zombie de tip survival, post-apocaliptic, periodic caut noi titluri şi continuări ale unor jocuri precedente. Un titlu care mi-a atras atenţia este Days Gone, un joc aflat în lucru încă din anul 2015, preconizat a fi lansat pe la începutul anului 2018.

Fiind dezvoltat de SIE Bend Studio şi publicat de Sony Interactive Entertainment pentru PlayStation 4, acesta ar fi primul joc pentru consolă de la creearea jocului Syphon Filter: Logan’s Shadow din 2010. Setul de instrumente folosit în crearea şi îmbunătăţirea jocului este Unreal Engine 4.

Days Gone este un joc de acţiune şi aventură postapocaliptic survival şi horror, fiind situat într-un mediu open world şi jucat dintr-o perspectivă third-person. Jucătorul îl controlează pe Deacon St. John, protagonistul jocului, un vânător de recompense rătăcitor care preferă să trăiască o viaţă periculoasă pe drumuri, de obicei prin natură.

Days_Gone_2

Acţiunea jocului se întâmplă la doi ani după ce o pandemie globală a omorât aproape toată rasa umană şi a transformat milioane din ei în zombie fără minte, care încă evoluează rapid, fiind numiţi “Freakers”. În expoziţia E3 din 2016, au fost prezentate, în stagiul demo al jocului, două tipuri de “Freakers”: Newts (cei noi) şi Hoardele.

Days_Gone_1

Un mecanism interesant al jocului este vremea dinamică şi ciclul zi-noapte care afectează zombii. Ziua, aceştia se mişcă mult mai încet şi sunt mult mai slabi, iar noaptea sunt mai rapizi şi agresivi. Poţi ataca în acest joc prin două posibilităţi: cea stealth, în care încerci să atragi atenţia cât mai puţin folosind execuţii, sau metoda agresivă, în care jucătorul se foloseşte de arme tip short şi long distance. În joc pot fi folosite vehicule precum motociclete pentru a explora lumea jocului mult mai uşor.

În final, Days Gone va fi unul dintre aşteptatele jocuri cu zombie, care promite a fi foarte interesant prin gameplay-ul oferit, stilul de joc survival şi mecanismele de joc integrate pentru a oferi o experienţă cat mai realistă.

Days Gone, unul dintre epicele jocuri cu zombie ale anului 2018 publicat: 2017-07-16T14:13:03+03:00, actualizat: 2017-07-16T14:21:40+03:00 by Despre-Jocuri.info